Kuře pečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Kapie
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 490 mg
  • Vláknina 358.3 mg
  • Vitamín A 358.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháním velmi drobně nasekané kapie, oleje, piva, papriky, soli a pepře si připravíme směs na potírání kuřete.

  • 2

    Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Připravené kuře položíme na pekáček. Celé kuře dokola potřeme připravenou směsí na potírání. Pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka a dorůžova. Po celou dobu kuře potíráme připravenou směsi. Pečeme 30-40 minut.

  • 3

    Upečené kuře rozkrojíme na porce, které pokládáme na talíře. S vhodnou přílohou jídlo podáváme.

Komentáře k receptu