Znojemský guláš II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 5 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2331 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 5873.5 mg
  • Vitamín A 5873.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na větší části sádla zpěníme jednu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulli. Přisypeme mletou papriku a přidáme omyté, na kostky nakrájené hovězí maso. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.

  • 2

    Do hotového guláše přidáme okurky nakrájené na jemné nudličky a povrch posypeme kroužky cibule, osmaženými na zbylém sádle.

Komentáře k receptu