Plněná pečeně z Úpic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1.2 dl Voda pitná
  • 2 cl Rum
  • 0.25 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Švestky sušené
  • 1 šálek Křížaly (sušená jablka)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 811.3 mg
  • Vláknina 20620 mg
  • Vitamín A 20620 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici (bez kosti) vcelku omyjeme, osušíme a rozřízneme ji tak, že do ní uprostřed uděláme velkou kapsu. Maso uvnitř kapsy a z vnější strany osolíme a opepříme.

  • 2

    Šálek (2 dl) sušených švestek bez pecek, šálek křížal (sušená jablka) a 1/4 šálku hrozinek promyjeme v sítu a dáme do mísy. Zalijeme je studenou vodou (1 l) a 2 cl rumu na 30 minut.

  • 3

    Scezené ovoce promícháme a naplníme jím masovou kapsu. Konce uchytíme párátky a maso posypeme kmínem.

  • 4

    V pekáčku rozpálíme máslo se sádlem a naplněné maso dáme na omastek. Pekáč s masem dáme do předehřáté trouby, přilijeme 1-2 dl vody a za občasného polévání maso upečeme do zlatohněda. Pečeme přibližně 55-70 minut při 220 °C.

  • 5

    Když maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem (2 lžíce). Pečeni nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu