Králík pro faru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Králík
  • 200 g Anglická slanina
  • 250 g Šalotka
  • 200 g Kompot brusinkový
  • 750 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.26 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1143 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 199.8 mg
  • Draslík 1494.5 mg
  • Vláknina 7858 mg
  • Vitamín A 7858 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky.

  • 2

    V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.

  • 3

    Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem.

  • 4

    Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu