Olivové vafle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pohanková
  • 20 g Droždí
  • 200 g Olivy černé
  • 100 g Balsamico ocet
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 4 dl Mléko kefírové
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 133.9 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, vše promícháme. Dále přidáme celé vejce, roztopené máslo, mléko a suroviny šleháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota, do které přimícháme na malé kousky nakrájené vypeckované olivy, vařečkou zamícháme a těsto odložíme na 10 minut odpočinout.

  • 2

    Vaflovou formu přiměřeně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do vypotřebování těsta, vafle udržujeme do dalšího použití teplé.

  • 3

    Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, polijeme přiměřeně balsamikovým octem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu