Moravský guláš s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Hovězí kližka
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 9390.3 mg
  • Vitamín A 9390.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.

  • 2

    Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.

  • 4

    V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu