Knedlíky z tvarohového těsta vařené v ubrousku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 272.3 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 376.3 mg
- Vitamín A 376.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. 
- 
                                2V míse utřeme Heru se žloutky a solí do pěny, pak přimícháme tvaroh, střídavě krupici a mléko, nakonec nakrájenou petrželku a sníh z bílků. 
- 
                                3Ubrousek potřeme tukem, namočíme vodou, důkladně vyždímáme, rozprostřeme do cedníku a naplníme těstem. Nahoře ubrousek volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody v hrnci, kde knedlík vaříme přibližně 45 minut. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm strouhanku. 
- 
                                5Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme pevnou nití na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, posypeme osmaženou strouhankou a polijeme zbylým rozpuštěným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        