Bramborové trojhránky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 429.4 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory předem uvařené ve slané vodě nastrouháme, přidáme mouku, vejce a vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme, radélkem vytvoříme obdélníčky, na které položíme kousek uzeného masa.

  • 3

    Obdélníčky přeložíme tak, abychom vytvořili trojúhelníkové taštičky.

  • 4

    Trojhránky potřeme máslem a v horké troubě asi na 200°C upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu