Vepřová plec dušená na černém pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 714.4 mg
  • Vláknina 2658.5 mg
  • Vitamín A 2658.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak do hrnce vložíme omyté a osušené maso a ze všech stran ho osmažíme, posypeme paprikou a kmínem a zalijeme pivem. Plec dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut, pak přidáme nakrájenou papriku a dusíme, až je maso zcela měkké. Nakonec omáčku dochutíme pepřem a solí. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu