Játrová sekaná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 373.6 mg
- Draslík 246.1 mg
- Vláknina 363.8 mg
- Vitamín A 363.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou. 
- 
                                2Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme. 
- 
                                3Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut. 
- 
                                4Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        