Fazolová polévka s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Moravské uzené maso
  • 400 g Fazole červené
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 4403.5 mg
  • Vitamín A 4403.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Od večera namočené fazole v té samé vodě vaříme asi 80 minut.

  • 2

    Na pánev s rozehřátým olejem přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, posypeme paprikou a vlijeme do vařených fazolí, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájené brambory, na kostky uzené, vegetu, podle chuti pepř, sůl a necháme vařit, aby se brambory uvařily doměkka. Na konci vaření nadrobno nasekáme petrželovou nať a vmícháme do polévky.

Komentáře k receptu