Velikonoční nádivka s kopřívou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Vepřový bok uzený
  • 600 g Moravské uzené maso
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Libeček
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Kopřiva
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 2004 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 434.9 mg
  • Draslík 995.9 mg
  • Vláknina 954.4 mg
  • Vitamín A 954.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky.

  • 2

    V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi.

  • 3

    Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut.

Komentáře k receptu