Bramborák s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 397.1 mg
  • Vláknina 4847.5 mg
  • Vitamín A 4847.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a do mísy na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené škvarky, rozklepneme celé syrové vejce, podle potřeby mouku, dochutíme solí, pepřem, posypeme majoránkou a dobře těsto promícháme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a na něj naběračkou lijeme těsto, tvoříme menší placky, které pečeme z obou stran dočervena.

Komentáře k receptu