Pikantní velikonoční polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 90 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 472 mg
- Draslík 473.5 mg
- Vláknina 2850 mg
- Vitamín A 2850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou. 
- 
                                2Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        