Jehněčí s rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bujón zlatý hovězí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.1 dl Olej olivový
  • 0.5 kg Jehněčí maso
  • 0.5 kg Rýže loupaná
  • 0.5 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 937.9 mg
  • Vláknina 8987.3 mg
  • Vitamín A 8987.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 794.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě propranou řýži vaříme do poloměkká přibližne 10 minut. Připravenou řýži odstavíme a necháme schladit.

  • 2

    Na plátky nakrájené maso spolu s nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme na rozpáleném oleji. Umyjeme mrkev a na hrubším struhadle ji nastrouháme. Vychladlou řýži osolíme, opepříme a půlku dáme na pekáč. Na řýži naskládáme plátky masa a mrkev, které taky osolíme a opepříme. To samé opakujeme ještě jednou.

  • 3

    Nakonec zalijeme vývarem z bujónu a v troubě zapékáme 20-30 minut.

Komentáře k receptu