Šumavský špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 5 dl Víno madeira
  • 2 dl Omáčka pikantní worcesterová
  • 0.5 kg Slanina vepřová
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 0.5 kg Moravské uzené maso
  • 0.5 kg Vepřové kotlety
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1301 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 2027 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 1010.7 mg
  • Vláknina 3297.7 mg
  • Vitamín A 3297.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypem sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme 2 hodiny odležet.

  • 2

    Připravené maso nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, uzené, cibuli, hovězí, slaninu a na kostky nakrájenou papriku po celé délce špejli. Na plechu rozpustíme sádlo a na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře nahřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem a přikryté za občasného podlévání pečeme 30 minut. Před dokončením pečení sundáme alobal, přidáme červené víno a pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu