Opékance
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 27 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1150.3 mg
- Vláknina 15500 mg
- Vitamín A 15500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme 1 kg brambor, zalijeme vodou a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut. Potom scedíme, teplé oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim vejce, sůl, hrubou mouku a těsto vymícháme. Potom dáme na pomoučený vál a dobře rukama propracujeme. Nesmí se lepit. Utvoříme dva válečky o průměru 4 cm. Nožem nakrájíme špalíčky široké asi 3 cm. Plech vytřeme sádlem, špalíčky rozložíme a pečeme v troubě 15 minut na 200°C, potom je lopatkou otočíme a pečeme dalších 6-8 minut do zlatohněda. 
- 
                                2Mezitím pokrájíme uzenou slaninu na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova. 
- 
                                3Upečené špalíčky dáme do mísy, promícháme se škvarečky slaniny, dáme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        