Zábořská polévka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Jablka
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 214.1 mg
  • Vláknina 7715.4 mg
  • Vitamín A 7715.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.

  • 2

    V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu