Smetanová hříbjanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.4 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 118 mg
  • Vláknina 579 mg
  • Vitamín A 579 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.

  • 2

    Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.

  • 3

    1.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.

  • 4

    Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.

Komentáře k receptu