Skopová plec s majoránkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Skopová plec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 758 mg
  • Vláknina 15559.2 mg
  • Vitamín A 15559.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec odblaníme, odřežeme viditelný tuk, žilky a omyjeme maso odvarem ze saturejky.

  • 2

    Oloupeme brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme. Všechnu zeleninu, kromě brambor, dáme s masem do hrnce. Přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a majoránku. Přilijeme 1 litr vody a pod pokličkou vaříme minimálně 50 minut.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném másle přimícháme hladkou mouku a usmažíme si zlatou jíšku.

  • 4

    Uvařené maso vyjmeme a pokrájíme na plátky. Vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce a dáme znovu vařit. Do vývaru vložíme pokrájené brambory a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a vývar zachytíme a dáme znovu vařit. Pak do vývaru přimícháme jíšku, povaříme 2–5 minut, vložíme pokrájené maso, necháme přejít varem.

  • 5

    Maso podáváme s brambory přelité omáčkou.

Komentáře k receptu