Krupice se sladkou polevou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 3982.5 mg
  • Vitamín A 3982.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.

  • 3

    Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 07.11.2015 11:18:09

Tato krupička je sice chuťově zajímavá, ale že bych si ji dělala víckrát to asi ne. Ale třeba vám naopak bude chutnat. Recept je to rychlý, jen pozor, krupice vařená ve vodě mi rychleji ztuhla, než když ji dělám v mléce.

Odpovědět