Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Hříbky čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Smetana zakysaná 14%
- 4 g Jalovec
- 4 g Nové koření mleté
- 4 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 400 g Brambory vařené
- 5 ml Citronová šťáva
- 150 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1302 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 1093.2 mg
- Vláknina 5572 mg
- Vitamín A 5572 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme.
-
3
V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.