Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 4 g Jalovec
  • 4 g Nové koření mleté
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 400 g Brambory vařené
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1302 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 1093.2 mg
  • Vláknina 5572 mg
  • Vitamín A 5572 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme.

  • 3

    V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu