Vepřové maso s pivem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 900 g Vepřová plec
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 30 g Česnek
  • 80 g Strouhanka
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Sůl
  • 400 g Bramborový knedlík
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1399 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 1587.6 mg
  • Vitamín A 1587.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme z pánve, potřeme česnekem, posypeme mletým muškátem, vrátíme do pánve, zalijeme půl litrem piva a zvolna dusíme asi 20 minut. Zasypeme strouhankou, přilijeme zbytek piva a vaříme dalších 20 minut.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu