Vepřové maso s pivem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1399 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 139.4 mg
- Draslík 575.6 mg
- Vláknina 1587.6 mg
- Vitamín A 1587.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme z pánve, potřeme česnekem, posypeme mletým muškátem, vrátíme do pánve, zalijeme půl litrem piva a zvolna dusíme asi 20 minut. Zasypeme strouhankou, přilijeme zbytek piva a vaříme dalších 20 minut.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme bramborovým knedlíkem.