Uherské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 843.9 mg
  • Vláknina 6768.5 mg
  • Vitamín A 6768.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle a vmícháme mletou papriku a sůl. Přidáme omyté, naklepané kotlety, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení maso občas podlijeme vodou.

  • 2

    Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na nudličky nakrájené jablko, ocet, cukr a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu