Hutná zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřová krkovička
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Hrášek
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 g Houby čerstvé
  • 80 g Těstoviny fleky
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 562.5 mg
  • Vláknina 10566.8 mg
  • Vitamín A 10566.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.

  • 2

    Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu