Maďarský kuřecí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 100 g Těstoviny flíčky
  • 70 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 702.4 mg
  • Vláknina 6925 mg
  • Vitamín A 6925 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehenní řízky rozkrájíme na menší kusy, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom maso shrneme ke straně a na půlce pánve osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem a prolisovaným česnekem a pozvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme asi 15 minut. Když je maso měkké, přidáme brambory, zelenou papriku a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme dalších 10 minut a nakonec přihodíme flíčky uvařené podle návodu a nasekanou petrželku. Dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu