Slepice v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 60 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Paprika zelená
  • 20 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 558 mg
  • Vláknina 5620 mg
  • Vitamín A 5620 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle usmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody a na tento základ naskládáme porce slepice, osolíme a pozvolna dusíme, podléváme podle potřeby vodou.

  • 2

    V jiném hrnci vyškvaříme slaninu na kostičky, přidáme cibuli nadrobno, až zesklovatí vhodíme papriku a rajčata nakrájená na kousky a dusíme do poloměkka. Osolíme, přidáme hotové slepičí maso obrané od kostí a ještě 10 minut podusíme společně.

Komentáře k receptu