Dušené skopové maso v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 500 g Skopové kotlety
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95.9 mg
  • Vláknina 3308 mg
  • Vitamín A 3308 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku posekanou nadrobno, přidáme na kousky nakrájené skopové maso a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Podlijeme vodou, necháme zakryté pozvolna dusit, až je maso skoro měkké, v průběhu dušení občas zamícháme a opět podlijeme vodou.

  • 2

    Mezitím na pekáči na oleji osmažíme rýži, zalijeme ji trojnásobkem vody, přidáme skoro hotové maso, zakryjeme a 10 minut mírně povaříme. Potom necháme ve vyhřáté, ale vypnuté troubě ještě 15 minut dojít. Po odkrytí poklice nechme odejít páru, naběračkou tvarujeme ze směsi kopečky na talíř. Ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu