Jehněčí v jáhlové kaši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 500 g Jehněčí maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 199 g Petržel kořen
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 486.9 mg
  • Vláknina 14403.5 mg
  • Vitamín A 14403.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1192.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme, osolíme a 15 minut dusíme zakryté. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek a dále dusíme, až je maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Mezitím, co se maso dusí, spaříme jáhly vroucí vodou, osolíme a uvaříme do husté kaše. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme, polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Hotové maso dochutíme solí a pepřem, na talíře navršíme do středu porci kaše, na ni rozložíme dušené maso a přelijeme druhou polovinou vypečené slaniny.

Komentáře k receptu