Grenadýrguláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 9 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Těstoviny flíčky
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 2 ks Cibule
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 577.5 mg
  • Vláknina 8343.3 mg
  • Vitamín A 8343.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.

  • 2

    Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu