Zapečená kapusta s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 300 g Houby čerstvé
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 9750 mg
  • Vitamín A 9750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli, pokrájenou nadrobno, přidáme nakrájené houby, orestujeme a necháme dusit 10 minut. Potom přidáme rýži a dvojnásobek vody, osolíme, zakryté dusíme dalších 10 minut. Mezitím rozdělíme kapustu na listy, které povaříme 5 minut v osolené vodě, slijeme, vychladlé nakrájíme na proužky.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, klademe do něj střídavě vrstvu kapusty a vrstvu rýže s houbami, každou zalijeme částí smetany, posypeme strouhankou a nasekanou petrželkou. Poslední vrstvu by měla tvořit kapusta, kterou zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným sádlem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu