Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 kg Krůtí stehna
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 229.3 mg
  • Draslík 1831.3 mg
  • Vláknina 12548.2 mg
  • Vitamín A 12548.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky, (červenou, zelenou a žlutou), rozkrojíme, zbavíme semen i stopek, nakrájíme na proužky, oloupané brambory a velkou oloupanou cibuli na kostičky. Deset jalovcových kuliček ve hmoždíři nadrtíme, nasekáme čerstvou majoránku.

  • 2

    V zapékací míse na střední teplotu rozehřejeme olej, vložíme krůtí paličky s jalovcem a maso opečeme ze všech stran do zlatohněda. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme majoránku, papriky, brambory s konzervovanými krájenými rajčaty, zalijeme vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.

  • 3

    Pečeme odkryté 100 minut. Asi 10 minut před dopečením vyndáme maso, směs v zapékací míse zalijeme zakysanou smetanou. Maso poté vrátíme zpět a vše ještě zapečeme.

  • 4

    Hotové paličky naporcujeme, pokrm rozdělíme na talíře. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu