Vepřové maso v kysaném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Klobása Dunajská
  • 250 g Rýže dušená
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1110 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 1193.5 mg
  • Vláknina 12592.4 mg
  • Vitamín A 12592.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studenou vodou propláchneme kysané zelí.

  • 2

    Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme.

  • 3

    Scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme.

  • 5

    Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu.

  • 6

    Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme.

  • 7

    Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem.

  • 8

    Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu.

  • 9

    Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí.

  • 10

    Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany.

  • 11

    Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí.

  • 12

    Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu