Krupicová maďarská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ječná krupice
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 21.5 mg
  • Vláknina 1293.7 mg
  • Vitamín A 1293.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině tuku osmahneme krupici dozlatova.

  • 2

    Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k ní papriku a zalijeme vodou.

  • 3

    Rozšleháme, přidáme opraženou krupici, sůl a vaříme 10 minut.

  • 4

    Posypeme pažitkou.

  • 5

Komentáře k receptu