Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Marmeláda višňová
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 317.7 mg
  • Draslík 108.6 mg
  • Vláknina 2233.3 mg
  • Vitamín A 2233.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 143.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.

  • 3

    Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.

Komentáře k receptu