Moldavský ořechový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vlašské ořechy
  • 150 g Jahodová zavařenina
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Žemle tuková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 230.5 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 223.2 mg
  • Vitamín A 223.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.

  • 3

    Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.

  • 4

    Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.

Komentáře k receptu