Boršč s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 406.7 mg
  • Vláknina 10685.2 mg
  • Vitamín A 10685.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nasekáme, dáme do hrnce, přidáme očištěnou, na struhadle nastrouhanou mrkev, stejně zpracovaný celer, vše osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut, do změknutí zeleniny. Mezi tím borůvky vložíme do kastrůlku, zalijeme malým množstvím (0,5 l) vody a vaříme tak dlouho, se rozvaří. Potom je propasírujeme přes síto a přidáme do hrnce, kde se vaří zelenina, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti ještě dosolíme, dopepříme, doladíme podle potřeby medem, přivedeme k varu.

  • 2

    Uvařený boršč stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a následně porcujeme na talíře, podáváme.

Komentáře k receptu