Polévka jahodová s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr skořicový
  • 50 g Citronová šťáva
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 424.6 mg
  • Vláknina 10556.2 mg
  • Vitamín A 10556.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce.

  • 2

    Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit.

  • 3

    Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu