Karbanátky z mletých slanečků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žemle tuková
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Slaneček
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 508.5 mg
  • Vláknina 397.8 mg
  • Vitamín A 397.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky na chvíli namočíme do části mléka, vyjmeme a stáhneme z kůže. Žemle navlhčíme zbylým mlékem, vymačkáme a umeleme spolu se slanečky.

  • 2

    Do směsi přidáme 2 žloutky, 1 bílek, zakysanou smetanu a nasekaný kopr. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z připravené hmoty tvarujeme karbanátky, potřeme je rozšlehaným bílkem a obalíme ve strouhance.

  • 4

    Karbanátky smažíme na pánvi na másle dozlatova.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou smažené brambory.

Komentáře k receptu