Ruská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 180 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Jablka
  • 350 g Majolka
  • 200 g Okurky nakládané
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Šunka dušená
  • 250 g Šunkový salám
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1040 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 432.8 mg
  • Draslík 531.7 mg
  • Vláknina 9743.8 mg
  • Vitamín A 9743.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory, nakrájíme do mističky a dáme do misky.

  • 2

    Na nudličky nakrájíme šunkový salám, cibuli a jablka na kousky. Smícháme v míse s pokrájenými okurkami a sterilovaným hráškem. Osolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu, naředěnou citronovou šťávou a hořčicí.

  • 3

    30 minut necháme proležet.

  • 4

    4 vejce natvrdo uvaříme a oloupeme.

  • 5

    Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem.

  • 6

    Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu