Ruská velikonoční pascha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Kandované ovoce
  • 300 g Jahodová zavařenina
  • 400 g Cukr krupice
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Šlehačka
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 167.1 mg
  • Draslík 84.4 mg
  • Vláknina 447.2 mg
  • Vitamín A 447.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce.

  • 2

    Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice.

  • 3

    Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem.

Komentáře k receptu