Liptovské zapečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Brynza
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 1159.1 mg
  • Vláknina 18576.8 mg
  • Vitamín A 18576.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.

  • 3

    Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.

  • 4

    Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu