Liptovské droby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vepřová střeva tenká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 hrnek Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 746.7 mg
  • Vláknina 9349.2 mg
  • Vitamín A 9349.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory nastrouháme zároveň s očištěnou cibulí, přidáme lisovaný česnek, hrubou i hladkou mouku, strouhanku, mletý pepř a vejce, majoránku a osolíme.

  • 2

    Vše důkladně smícháme a směs natlačíme do dobře umytých střev, sešpejlujeme, popícháme jehlou a upečeme ve vetším množství tuku ve vyhřáté troubě. Během pečení droby obracíme.

Komentáře k receptu