Polévka žebrácká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Chléb konzumní
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.3 mg
  • Vláknina 2717.5 mg
  • Vitamín A 2717.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku a zalijeme vodou. Dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek a povaříme.

  • 3

    Do každého talíře nalijeme horkou polévku, doplníme krajícem chleba, každý strávník si chléb naláme do polévky sám.

Komentáře k receptu