Polévka žebrácká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 98.3 mg
- Vláknina 2717.5 mg
- Vitamín A 2717.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku a zalijeme vodou. Dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek a povaříme.
-
3
Do každého talíře nalijeme horkou polévku, doplníme krajícem chleba, každý strávník si chléb naláme do polévky sám.