Husí prsa na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Husí sádlo
  • 30 g Petržel kořen
  • 600 g Husí prsa
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 2851 mg
  • Vitamín A 2851 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Prsa prošpikujeme slaninou.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme zaleninu a chvíli podusíme.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj zeleninu z pánve, přiložíme husí prsa, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, přilijeme trochu vína a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso přeléváme vlastní šťávou. Nakonec do smetany zamícháme mouku a přidáme do pekáče. Necháme ještě chvíli podusit. Prsa naporcujeme, před podáváním nezapomeneme vyndat koření.

Komentáře k receptu