Králík se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Paprika červená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 600 g Brambory vařené
  • 1000 g Králík
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1529 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 1264.4 mg
  • Vláknina 12825 mg
  • Vitamín A 12825 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, naporcujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, papriky, zelí, osolíme, podusíme pár minut a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou, přiložíme porce králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do měkka, občas podléváme a porce masa přeléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a obložíme zelnou směsí.

Komentáře k receptu