Skopová kýta na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 1000 g Skopová kýta
  • 80 g Cibule
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Jalovec
  • 3 g Kmín celý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 15 g Mouka polohrubá
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 350 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 203.8 mg
  • Vláknina 5464.7 mg
  • Vitamín A 5464.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky hříbků, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Přelijeme do pekáčku i s máslem, přiložíme maso vcelku, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, kmínem, česnekem, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a nezapomeneme vyndat koření.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře k receptu