Skopové rizoto s rajčaty a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 60 g Cibule
  • 800 g Rýže dušená
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 g Zázvor mletý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Paprika zelená
  • 150 g Rajčata
  • 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 6125 mg
  • Vitamín A 6125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.

  • 3

    Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu