Jehněčí maso plněné nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí plec
  • 70 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 2 g Muškátový květ
  • 25 g Hera
  • 10 g Sůl
  • 600 g Brambory pečené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 251.2 mg
  • Draslík 1101.8 mg
  • Vláknina 16808 mg
  • Vitamín A 16808 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.

  • 2

    Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.

Komentáře k receptu