Želatinový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 35 g Želatina
  • 40 g Cukr krupice
  • 70 g Ořechy lískové
  • 30 g Kakao
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 ml Voda pitná
  • 80 ml Šlehačka ve spreji
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 1697.5 mg
  • Vitamín A 1697.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, pak ji přivedeme k varu, přisypeme cukr, provaříme a odstavíme. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakaový prášek a do druhé drcené ořechy. Smetanu vyšleháme a do každé želatiny vmícháme polovinu. Želatina musí být částečně vychladlá, ale ještě musí téct. Jednu po druhé nalijeme do dortové formy a necháme vychladnout.

  • 2

    Vychladlý dort naporcujeme a zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu